Passie Projecten - Zin in Zingen
facebook youtube divider zoeken agenda winkelmandje

Nieuws

Nieuwsbrief aller aller laatste oproep Mozart/Buxtehude zat. 15 en 30 sept.

23 augustus 2023
image image image image image

Je bent terug van vakantie, je pakt de draad weer op en nu ineens moet je toch echt beslissen. Voor de aller aller laatste kans om mee te doen met het kleinschalige Vrouwenzangproject met Mozart en Buxtehude!!
We hebben nu 34 zangeressen, en dat moeten er 40 tot 45 worden. En anders blazen we het licht uit!!! Dat zou toch zonde zijn? MELD JE AAN .
Als jij een van die 6 of 9 aanmeldingen bent, krijg een kleine verrassing op de eerste repetitie van ons! klik hier onder! en geef je op!

Wij gaan van Mozart de 'Missa Brevis in B KV275' en van Buxtehude de cantate 'Nichts soll uns scheiden von der Liebe Gottes' zingen. Zoals gebruikelijk voeren we deze werken uit met medewerking van ons eigen orkest Capella Passionata.

Oorspronkelijk is de Mozart mis 4-stemmig voor sopraan, alt, tenor en bas.
Wij gaan de vrouwenversie (SSAA) zingen die net anders is en waarbij alle partijen door vrouwen worden gezongen. De muziek is mooi, toegankelijk en niet moeilijk.

Bijzonder aan dit project is dat Sil van den Hout dit project leidt als nieuwe dirigent bij Passieprojecten.
Bijzonder aan dit project is verder dat l
eden uit het koor de solo-delen mogen zingen. Soms zijn het stukjes van 4-6 maten, soms als solist te zingen, soms in een kwartet. Er is voortdurend afwisseling tussen tutti- en solistendelen. Er is een kleine zeer fraaie sopraan-aria Benedictus.
Als solist zing je overigens ook gewoon de tutti delen met het koor mee. Je kunt je vooraf opgeven bij het inschrijven of je opgeven tijdens de repetitie op vrijdagavond 15 september. Telkens zie je hoe trots koorleden zijn op hun eigen solisten! Dus je maakt je medezangers blij met jouw durf en kunde!

Ook tenorvrouwen: voel je aangesproken om mee te doen ter ondersteuning van de lage alten.

De bladmuziek van Mozart wordt je na je inschrijving toegezonden.
Buxtehude's cantate Nichts soll uns scheiden von der Liebe Gottes
(3-stemmig) spreekt voor zich en kun je al downloaden in de groene strook van de website

De prachtige intieme Torenpleinkerk in ligt op loopafstand van station Vleuten, 10 minuten per trein vanaf Utrecht CS. Ook is er een goede busverbinding en er zijn goede parkeermogelijkheden voor auto's.
Meer info en aanmelden: Vrouwenproject 15-30 september 2023